Welsh Corgi története

A welsh corgi egy hosszú történetű fajta, melynek gyökerei Walesbe vezethetők vissza. A két legismertebb fajtaváltozata a Pembroke Welsh Corgi és a Cardigan Welsh Corgi.

A Cardigan Welsh Corgi valószínűleg ősi eredetű és ősi őrkutya volt. A Pembrokeshire megyében élt, ahol a walesi corgi bányászokat és juhászokat segítették a munkájukban.

A Pembroke Welsh Corgi az angol uralkodói család kedvence volt, köztük II. Erzsébet királynő is nevelt több corgit. Ők a Pembroke megyében éltek, és ez a fajta is hűséges pásztorkutyaként és cselezőként szolgált.

Mindkét fajta népszerűsége mára világszerte elterjedt, részben a vicces kinézetük és a hűséges, élénk személyiségük miatt. A corgik kis termetűek, rövid lábúak, hosszú törzsűek, és a mosolygó arckifejezésük miatt ismertek. Ezek a kutyák rendkívül intelligensek és élénkek, és kiváló családi háziállatok lehetnek.

Facebook
LinkedIn

Olvasd el ezeket is

Welsh Corgi mint társ

A Welsh Corgi kiváló választás lehet társállatként, ha megfelelően gondoskodsz róla és megfelel a fajta igényeinek. Itt vannak a Welsh Corgi-k olyan tulajdonságai és jellemzői,

ELOLVASOM >>

Kutya ruha

Kutyaruha olyan ruhadarabokat vagy kiegészítőket jelent, amelyeket kutyák viselhetnek. Ezek a ruhadarabok számos célra használhatók, például melegítésre, védelemre, divatcikknek, vagy akár a kutyák személyre szabására.

ELOLVASOM >>

Welsh Corgi egészségügyi szűrései

A Welsh Corgi-k egészségügyi szűrései kulcsfontosságúak annak érdekében, hogy a fajta egészséges és genetikailag erős maradjon. A felelős tenyésztőknek és tulajdonosoknak rendszeresen gondoskodniuk kell a

ELOLVASOM >>