Welsh Corgi anatómia

A Welsh Corgi egy kicsi termetű kutya fajta, és bár a két alféle, a Welsh Corgi Pembroke és a Welsh Corgi Cardigan, kisebb fizikai különbségeket mutatnak, általánosságban elmondható, hogy a Welsh Corgi-k anatómiája a következő jellemzőkkel rendelkezik:

 1. Méret: A Welsh Corgi-k kis és közepes méretű kutyák, általában 10-13 hüvelyk (25-33 cm) vállmagassággal.
 2. Súly: A fajtától és az egyedektől függően a Welsh Corgi-k súlya általában 20-30 font (9-14 kg) között mozog.
 3. Testfelépítés: A Welsh Corgi-k testfelépítése közepesen hosszú és alacsony lábú. Azoknak a Welsh Corgi Pembroke-knek, akiknek a farkuk természetes, hosszú, a fark gyakran szokatlanul hosszú és hosszúkás.
 4. Fej: A Welsh Corgi feje közepes méretű, kifejeződéses és kissé kupolás. Az orr fekete, és az orrnyílások nyitottak.
 5. Szemek: A szemek közepes méretűek és ovális alakúak, kifejezőek és élénkek. Az általános szabvány szerint a Welsh Corgi Pembroke szemének barnának kell lennie, míg a Welsh Corgi Cardigan szemének lehet barna vagy kék.
 6. Fülek: A fülek közepes méretűek, hegyesek és függőlegesen vannak tartva. A Cardigan típusú Welsh Corgi-k füleiket általában kissé lejjebb hordják, mint a Pembroke típusúak.
 7. Nyak: A nyak rövid és erős, a vállakkal összhangban. A Welsh Corgi-k nyakának nem látható gallér.
 8. Hát: A hát egyenes és közepesen hosszú. A Welsh Corgi fajta erős hátizmai segítenek neki a terelőmunkában.
 9. Mellkas: A mellkas széles és mély, de nem túlzottan kiálló. A Welsh Corgi-k elől alsó vonaluk kissé felhúzott.
 10. Lábak: A lábak rövidek és egyenesek, közepesen erős csontozattal. A kutyának jó lábfejei vannak, és nem túl nagyak.
 11. Farok: A farkuk általában megcsonkított, de ha természetes, akkor hosszú és mérsékelten ívelt. A Cardigan típusú Welsh Corgi-knek hosszabb és kerek farokja van, míg a Pembroke típusúaknak rövid és hordott.
 12. Szőrzet: A szőrzet rövid és sűrű, két rétegből áll, amely védelmet nyújt a hideg és az időjárási viszontagságok ellen. A Welsh Corgi szőrzete általában fekete, vörös, tricolor vagy sable színű lehet.

Fontos megjegyezni, hogy a Welsh Corgi-k anatómiája nem csak a fajta sajátosságai miatt fontos, hanem az egészségügyi és jóléti szempontok miatt is. A megfelelő testalkat, megfelelő mozgás és megfelelő táplálkozás fontos a Corgi-k egészségének fenntartásához.

Facebook
LinkedIn

Olvasd el ezeket is

Welsh Corgi mint társ

A Welsh Corgi kiváló választás lehet társállatként, ha megfelelően gondoskodsz róla és megfelel a fajta igényeinek. Itt vannak a Welsh Corgi-k olyan tulajdonságai és jellemzői,

ELOLVASOM >>

Kutya ruha

Kutyaruha olyan ruhadarabokat vagy kiegészítőket jelent, amelyeket kutyák viselhetnek. Ezek a ruhadarabok számos célra használhatók, például melegítésre, védelemre, divatcikknek, vagy akár a kutyák személyre szabására.

ELOLVASOM >>

Welsh Corgi egészségügyi szűrései

A Welsh Corgi-k egészségügyi szűrései kulcsfontosságúak annak érdekében, hogy a fajta egészséges és genetikailag erős maradjon. A felelős tenyésztőknek és tulajdonosoknak rendszeresen gondoskodniuk kell a

ELOLVASOM >>